DESPRE NOI

Cine suntem!

Înfiinţată în 1990, URTP este asociaţia profesională a operatorilor de transport public din România, organizaţie independenţă, neguvernamentală şi apolitică, ce desfăşoară activităţi non-profit în domeniul transportului public. Din 2001, deţine reprezentativitate la nivel de grup de unităţi de transport public urban, iar din 2007, reprezentativitate la nivel de ramură, conform Legii nr. 130/1996 , cu modificările şi completările ulterioare.

Ce facem!

Asigurarea dreptului la mobilitate al tuturor cetăţenilor din România este obiectivul pentru îndeplinirea căruia ne implicăm în armonizarea legislaţiei din sectorul serviciilor de transport public la cea europeană; definirea strategiei de dezvoltare a serviciilor de transport public local şi regional de călători pe termen mediu şi lung; susţinerea iniţiativelor membrilor noştri şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite în plan local şi regional s.a.m.d.

UITP

Din 1991, suntem membri ai Uniunii Internaţionale de Transport Public, organizaţie recunoscută pe plan internațional pentru activităţile de lobby pentru o dezvoltare durabilă a transportului public, singura rețea la nivel mondial care reuneşte toate părțile interesate din transportul public. www.uitp.org

Federatia TUSMC

Din 2014, suntem membri fondatori ai Federaţiei Transportatorilor Urbani, Suburbani şi Metropolitani de Călători, organizaţie care are ca scop dezvoltarea durabilă a serviciului de transport public local şi regional din România, din punct de vedere social, economic şi tehnic, realizat atât de operatorii publici cât şi de operatorii privaţi.

Noutati

Ziua Transportatorului 2021

Devotamentul, pasiunea și sacrificiul din ultimele 15 luni, în cea mai încercată perioadă prin care am fost nevoiți cu toții să trecem vreodată, au arătat maturitatea și seriozitatea de care transportatorii publici au dat și dau dovadă. Cu toții le suntem recunoscători pentru efortul depus să transporte la timp eroii din prima linie spre locurile lor de muncă în vremuri de pandemie, activitatea de transport public continuând și în cele mai dificile momente. Tuturor transportatorilor publici din România, le dorim un viitor mai optimist, mai sănătos și mai energic.

60 de ani de transport electric la Brașov – 1959-2019

Anul 2019 inseamna 60 de ani de transport electric la Brasov, ocazie cu care sunt organizate mai multe evenimente intr-o frumoasa colaborare intre societatea civila si autoritatea publica din municipiu!
Citeste mai mult

Autobuzele electrice CTP Cluj-Napoca

AUTOBUZE ELECTRICE la C.T.P. CLUJ-NAPOCA. Experienta de exploatare. Avem nevoie de transport, avem nevoie de aer curat. Transportul electric le rezolva pe amindoua.
Citeste mai mult

Solutii SMART pentru transportul public!

Ticketing-ul permite operatorului de transport public de calatori sa detina o functie cheie in oras, prin rolul sau incurajand utilizarea serviciilor de tip Smart City si dezvoltarea de servicii integrate noi.
Mai multe informatii!

A doua zi de vineri din luna Iunie este declarata Ziua lucratorului din transportul local!

Vaporreto pe Canalul BEGA

Membrii URTP prezenti la intalnirea de lucru de la Timisoara au avut placerea de a testa calatoria cu unul dintre vaporasele care urmeaza sa devina o alternativa la mijloacele de transport in comun oferite de Regia Autonoma de Transport Timisoara
RATT

Tursib SA Sibiu organizeaza procedura de selectie pentru ocuparea postului de Director Tehnic
Mai multe

„SIMPLA – Planificare Durabilă Integrată Multisectorial”

Alba Iulia, 15 noiembrie 2016
Mai multe....

Forumul de Mobilitate Metropolitana, editia a VII-a

Braila si Galati, 24-25 noiembrie 2016
Mai multe....

Simpozion Infrastructura de transport.

Bucuresti, 18 octombrie 2016
Mai multe....

Tramvaiul, un mijloc de transport foarte actual

Resita, 7 octombrie 2016
Mai multe....

Evenimente

Membri URTP

Contract Colectiv de Munca 2018-2020

Federatia Transportatorilor Urbani, Suburbani si Metropolitani de Calatori si Federatia TRANSLOC Romania au inregistrat Contractul Colectiv de Munca la nivelul Grupului de Unitati din Sectorul de activitate Servicii comunitare si utilitati publice - cod CARN 4931 la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, sub numarul 317/24.07.2018.

Textul documentului si lista unitatilor carora li se aplica

Parteneri

CONTACT

Uniunea Româna de Trasport Public

Bdul 21 Decembrie 1989 nr 128-130, camera 309
400604, Cluj-Napoca, România

 

Telefon 00364.411.208
Fax: 0364.411.209
Email: office@urtp.ro